Ad Jiskoot herdacht

De nieuwe website live!
30 March 2019

Zaterdag 10 November is middels het Ad Jiskoot Memorial evenement een eerbetoon gegeven aan de overleden Ad Jiskoot, ere-lid van de Shaolin Kempo Bond, grootmeester en 8ste dan houder  in het Shaola Kempo. 

In Derby’s Dojo aan de Paddeweg in Barendrecht vond het Ad Jiskoot Memorial evenement plaats met demonstraties en wedstrijdjes, georganiseerd door oud-leerlingen van Ad Jiskoot waaronder Derby Haagsma en Frank Lader. 

Tijdens dit evenement werd aan het publiek de Shaolin Kempo technieken getoond door leden en leraren van verschillende kempo scholen. Niet alleen volwassenen, maar ook onze Kempo Kids toonden er hun kunsten. 

 

Ad Jiskoot heeft zelf vele lessen verzorgd in Barendrecht, zowel op deze lokatie Sportschool Van Hoorn (nu Derby’s Dojo)als in zijn eigen Ad’s Gym aan de Eerste Barendrechtseweg. Ad heeft in zijn jeugd rechtreeks les gehad van de oprichters van het Shaolin Kempo, Carl Faulhaber en Gerard Meijers, en heeft naast de vele lessen in Nederland ook een grote bekendheid in het buitenland. Zijn lessen konden zwaar en hard zijn, maar werden ervaren als de beste lessen in Kempo die er waren. 

Gewoon gas blijven geven (Ad Jiskoot)

Daarnaast stond Ad bekend als een markante persoonlijkheid die voor iedereen klaarstond. Zijn ideeën en doelen worden nog voortgezet in vele scholen in Nederland, Duitsland, België, maar bijvoorbeeld ook in Nairobi en Australië.